SLOTTET & MATEN

CHÂTEAU DU RECLOS

SLOTTET

Château du Reclos ligger mitt bland Provences gröna kullar, mellan de pittoreska bergsbyarna Bargemon och Claviers, en timmes bilresa västerut från Nice. Slottet började byggas på slutet av 1600-talet, och på 1800-talet tillkom sidoflyglarna, där vi repeterar och bor. Det är vackert och charmigt, men inte elegant! Det har hänt ganska mycket spännande på slottet genom seklerna, och en av kvällarna berättar säkert greven mer om det. I den stora slottsträdgården finns en härligt uppfriskande källvattenbassäng.

 

RUMMEN

Sovrummen ligger på andra och tredje våningen, både i slottets huvudbyggnad och i tornrummen. De är enkla men funktionella och oftast stora, utom enkelrummen som generellt är små. I ett så gammalt slott är inte allt perfekt: det  kan lossna golvplattor, vissa dörrar är tröga, rummen har inga nycklar o.s.v. De flesta rum har inte egen dusch eller toalett men det finns gemensamma duschar på varje våning. Det finns rum i många storlekar, för 1-8 personer. Några rum har handfat, några en fransk balkong, några stora garderober - alla rum är faktiskt olika!

 

 

OBS! Det finns gott om trappor på slottet och ingen hiss - det är inte alls tillgänglighetsanpassat. Vägen till byn: vi har körkonserterna i byn, dit är det en brant 15-minuters promenad och det finns inga allmänna kommunikationer.

 

MATEN

Det är grevinnan Christine själv som leder arbetet i köket. De lagar genuin och rustik sydfransk husmanskost både till lunch och middag och använder lokala grönsaker, ostar och frukter. Vinet är naturligtvis lokalt. Frukosten är fransk med baguette och marmelader men har för vår skull förstärkts med juice, flingor, müsli, ost och andra pålägg. Det går utmärkt att beställa (lakto) vegetarisk (men inte helt vegansk eller helt glutenfri)  kost om man föredrar det.

 

OMGIVNINGARNA

I byn Bargemon finns möjlighet att hyra tennisbana och att bada  i den kommunala utomhusbassängen med utsikt över hela nejden. Båda ligger ca 2 km från slottet och kostar inte många euro. Det går också att bada i slottets egen källvattenbassäng eller att hyra cykel och ta sig runt bland Provences kullar. Det finns även en vägslinga via grannbyn Claviers för den som vill jogga några km.

Copyright @ All Rights Reserved