MÅLERI & MÅ BRA

MÅLA I OLJA OCH AKRYL 18-24/6

Har du målat ett tag utan att komma vidare? Eller precis blivit nyfiken på att börja och behöver en bra grund? Den här kursen ger dig verktyg och möjligheter att utvecklas i ditt skapande. Vi målar det vackra landskapet, föremål och miljöer i och kring den pittoreska byn Bargemon. Ljuset och färgerna inspirerar och väcker målarglädjen.  

 

Kursen innehåller en del teknik om hur olika material fungerar, om vilka verktyg man kan använda och färglära - kunskaper som gör skapandet friare. Det är tekniska genomgångar på förmiddagen och därefter praktiska övningar och mycket tid till eget målande. Varje dag har vi genomgång och samtal om det vi har gjort och veckan kröns med en vernissage på slottet sista kvällen.

 

vernisage

Kursen leds av  MATS CEDER konstnär verksam sedan slutet av 70-talet, utbildad vid bl.a. Gerlesborgsskolan i Stockholm. Mats arbetar företrädesvis i olja, akryl och collage. Han har ateljéer i Simrishamn och i Stockholm och är representerad på företag, institutioner och privata samlingar i Sverige, Europa och USA. 


NÅGRA ORD FRÅN TIDIGARE DELTAGARE:

”Den kreativa miljön av blandade konstarter på slottet var helt unik. Att få gå in i sitt eget skapande på ett meditativt sätt, inspirerad av begåvade sångare i alla vrår och uppmuntrad av en erfaren konstnär, kändes som en lyx från en svunnen tid. En dröm som man gärna återvänder till.”


”Det var roligt och lärorikt att jobba med Mats. Han var väl förberedd och hade ett första möte med oss i Stockholm inför kursen i Provence då vi bl a fick tips om material inför kursen. Första kvällen på slottet visade han en hel del bilder på olika typer av landskaps- och stillebensmåleri, av både kända och för oss mindre kända konstnärer. Mycket inspirerande, och jag tittar fortfarande på dem ibland.”


”Mats målade själv under kursen, vilket var bra. Intressant att se hur han t ex använde olika tekniker vid sidan av pensel. Under kursen fick vi också en bra genomgång av färglära där vi fick se bl a vilka helt nya färger man kunde få fram genom olika färgblandningar”

MÅ BRA-VECKA 28/6-4/7

Må Bra-veckan är fylld med aktiviteter som du väljer fritt bland. Varje dag erbjuds morgonyoga och eftermiddagsyoga. Utöver det växlar programmet: vandring till grannbyn, provensalsk marknad, avslappningspass, bad i bassäng, bouleturnering, pingis, tennis (måste bokas, liten avgift tillkommer), forsvandring med bad, besök i grevens familjekapell och på restaurang (måltiden ingår inte). Du är också välkommen dagligen som åhörare under sångkursen och att sjunga med i Visa & Chanson, när det passar.


Yogan leds av den mycket inspirerande läraren ULRIKA HEDLUND som har undervisat i 20 år och driver Satyananda yogaskola i Stockholm. Under morgonyogan, före frukost, gör vi både uppmjukande och stärkande rörelser, och passet före middagen innehåller oftast även andningsövningar. Passen är 1,5 - 2 timmar och hålls utomhus i slottsträdgården, på gräsmatta i skuggan av träden. Om det mot förmodan skulle regna i Provence flyttar vi in i en sal på slottet, där Ulrika ibland också leder djupavslappning 30 min under siestan. Både du som är mindre van vid yoga och du som är erfaren kan ha glädje av samma pass, för Ulrika anpassar övningarna så att de fungerar – eller är lagom utmanande – oavsett bakgrund, ålder och fysiska förutsättningar. Yoga för hälsa, sinnesfrid, inspiration och livsglädje! Ulrika leder även forsvandringen.

UNGEFÄRLIGT DAGSPROGRAM för Master-class, Må-Bra, Visa & Chanson


07.15-08.30 yoga i slottsträdgården

08.30-09.30 frukost

09.30-10.00 information, röstuppvärmning och vokalteknik i grupp

10.15-12.45 master-class i sång / visgrupp / bad eller långpromenad

13.00-15.30 lunch och siesta (tyst)

14.30-15.00 djupavslappning

15.30-18.30 master-class i sång / sånggrupp (1 tim ca) 

17.30-19.00 yoga i slottsträdgården

19.30           middag

 

Därefter evenemang på slottet som sångafton, boule, föredrag, besök av biodlare eller promenad till byns serveringar och folklivet på torget.

Copyright @ All Rights Reserved